Waarom een lachwandeling?

Samen wandelen en genieten van de mooie natuur. Dat kan in principe in elk jaargetijde en het maakt niet uit of het nu lente, zomer, herfst of winter is want er is altijd wel wat te beleven. Door bewust te wandelen en te kijken wat je ziet, wat je voelt, hoort, proeft en ruikt, zul je ervaren dat je zintuigen veel meer worden geprikkeld. Je zult veel meer beleven.

Als je minder ervaart komt dat omdat je vaak niet aandachtig bent en niet zo bewust wandelt door tijdgebrek en afleiding, of dat je in je hoofd bezig bent met wat je nog allemaal moet doen.

Als je wel met aandacht in de natuur loopt wordt je veel bewuster van de mooie kleuren, geuren, geluiden en zul je veel meer ontspannen.

Het is de bedoeling dat er tijdens de wandeling gezamenlijk gelachen en plezier gemaakt wordt.

Lachen is gezond voor lichaam en geest. Het is ontspannend, stress verminderend, het gelukshormoon wordt aangemaakt, je bent in beweging, het versterkt het immuunsysteem en het geeft vreugde en plezier.

De bedoeling is dat je je happy voelt. Er zijn redenen genoeg om een lachwandeling te ervaren in de buitenlucht.

Locatie van de wandeling

Een mooie plek in de natuur is bij de Weerterbergen in de buurt van het vakantiepark. Natuurlijk is het ook mogelijk op een andere locatie te wandelen als daar behoefte aan is.

Na aanmelding krijg je een dag vóór de wandeling een definitief bericht of het doorgaat in verband met de weersomstandigheden. Want bij slecht weer gaat de wandeling niet door.

Duur van de wandeling

De duur van een lachwandeling is 60, 90 of 120 minuten. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de groep en het doel van de wandeling.

Voor wie is deze lachwandeling bestemd

Het is voor volwassenen en mensen die zich zelfstandig mobiel goed kunnen verplaatsen. Want de wandeling gaat niet altijd over vaste paden. Het kan dus ook los zand kan zijn.

De grootte van de groep

Met minimaal 6 deelnemers en maximaal 15 deelnemers gaan we wandelen en samen lachen. In overleg kan er van worden afgeweken.Waar is het startpunt van de bijeenkomst

We komen bijeen op de parkeerplaats op de Trancheeweg tegenover het bedrijf Hoco Groep International BV Trancheeweg 16-18 6002ST Weert.

Mocht die parkeerplaats vol staan dan is er ook nog parkeergelegenheid vlak langs het spoor of bij de Van Hornehoeve op de Trancheeweg 22 te Weert.

Advies kleding en wat neem je mee

Voor een wandeling is het prettig als je lekker zittende kleding draagt waardoor je je goed kunt bewegen. Kleding in laagjes en goed ingelopen (wandel)schoenen zijn het beste.
Neem een flesje water of bidon mee in een rugzakje zodat je de handen vrij hebt. Dat kan gemakkelijker zijn bij bepaalde oefeningen.
Stem je kleding af op het weer. Dat betekent dat je rekening houdt met regen, koude of juist warmte. Denk er aan om in de zomerperiode dichte schoenen en een lange broek aan te doen om zoveel mogelijk de huid te bedekken als bescherming tegen teken en insectenbeten.
Denk ook aan bescherming tegen de straling van de zon als je huid daar niet goed tegen kan.

Tarieven indien de locatie in Weert is

  • voor een groep van 6 tot 15 personen voor de duur van 60 minuten € 12.50 p.p.
  • voor een groep van 6 tot 15 personen voor de duur van 90 minuten € 15 p.p.
  • voor een groep van 6 tot 15 personen voor de duur van 120 minuten € 17.50 p.p.
  • betreft het een eventueel individuele wandeling dan wordt het tarief in overleg berekend, afhankelijk van duur en doel

Meedoen aan lachyoga? Geef je meteen op voor de eerstvolgende workshop!

Maak een afspraak met Lachyoga Limburg